Компанія Ахметова планує вже до 2009-го здобути рейтинг S&P

Вівторок, 22 січня 2008, 14:17

Управляюча активами групи Метінвест компанія "Метінвест Холдинг" має намір здобути рейтинг міжнародного рейтингового агентства Standrad&Poors до 2009-го.

Про це сказано в повідомленні прес-служби "Метінвест Холдингу".

"У цей час група "Метінвест" почала підготовку процедури здобуття рейтингу для ТОВ "Метінвест-Холдинг", - цитує прес-служба слова фінансового директора "Метінвест-Холдингу" Сергія Новикова.

Він зазначив, що до кінця року компанія має намір дістати результати аудиту й попередні результати кредитної оцінки, а в другій половині року "Метінвест Холдинг" очікує офіційне опублікування свого рейтингу.

Реклама:

Новиков додав, що присвоєння "Метінвест Холдингу" окремого рейтингу спричинить перегляд рейтингу Азовсталі та її єврооблігацій.

Standrad&Poors у січні підтвердив рейтинг Азовсталі на рівні B2- із прогнозом "позитивний".

Standrad&Poors уважає факторами, які стримують підвищення рейтингів металургійного комбінату "Азовсталь" (Маріуполь, Донецька область), недоліки в системі корпоративного управління підприємства і його потребу в істотних інвестиціях.

У лютому 2006 року S&P привласнив Азовсталі довгостроковий рейтинг B- із позитивним прогнозом.

Азовсталь входить до складу групи "Метінвест", яка поєднує гірничо-металургійні активи SCM і управляється компанією "Метінвест Холдинг".

90% акцій SCM, яке є закритим акціонерним товариством, належить депутатові Верховної Ради від Партії регіонів Ринату Ахметову.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!