"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко їде до Давосу "з надзвичайно товстим портфелем"

Вівторок, 22 січня 2008, 11:02

Під час перебування президента Віктора Ющенка на Економічному форумі в Давосі (Швейцарія) у нього передбачено більше 15 двосторонніх зустрічей з керівництвом країн - учасниць форуму.

В рамках візиту президента Віктора Ющенка до Швейцарії заплановано його зустріч з держсекретарем США Кондолізою Райс.

Президент підкреслив, що Україна їде на форум "з надзвичайно товстим портфелем питань до обговорення, і я думаю, що той український день, який ми плануємо провести в Давосі, буде цікавим для основних учасників форуму".

За словами Ющенка, для України важливими є енергетичні питання. Зокрема, нас цікавить просування проекту Одеса-Броди, питання інтегрованої системи електроенергетики між Україною і Євросоюзом.

Реклама:

Також, сказав президент, великі перспективи Україна покладає на видобуток енергоносіїв на шельфі Чорного моря, і зараз йде активна розробка першого проекту по видобутку нафти і газу на українському шельфі Чорного моря.

Актуальним, за словами Ющенка, залишається і питання співпраці з іноземними інвесторами. Для цього, сказав він, в Давосі необхідно розкрити найпривабливіші для співпраці теми, зокрема це стосується підготовки України до проведення Чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко 23-24 січня візьме участь в Міжнародному економічному форумі в Давосі(Швейцарія).

Нагадаємо, що українська ланч-конференція в Давосі має репутацію одного з найавторитетніших дискусійних майданчиків в світі, де обговорюється ситуація в Україні та перспективи її розвитку.

У червні 2005 року міні-Давос проходив у Києві. Для участі у форумі до України з'їхалися представники 32 країн. Азербайджан, Молдову, Польщу, Естонію і Грузію на форумі представили глави держав.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!