"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Завтра Кабмін вирішить долю недобудови навпроти "Олімпійського"

Понеділок, 21 січня 2008, 15:52

Завтра на засіданні уряду ухвалять остаточне рішення щодо надання компенсації комерційній фірмі "Юджин" на ліквідацію недобудованого об'єкта - ТРЦ "Троїцький", розташованого напроти центрального входу НСК "Олімпійський". Про це заявив заступник голови Секретаріату президента Юрій Богуцький після завершення наради під головуванням президента України.

За словами Богуцького, президент наполягає на знесенні цієї будівлі.

Богуцький також зауважив, що уряд розгляне питання щодо будівництва нового стадіону в Києві. За його словами, під час сьогоднішньої наради обговорювалися два місця розташування в Києві нового стадіону: на місці колишнього танково-ремонтного заводу в Дарниці або ж на території Національного виставкового центру в Голосіївському районі.

При цьому заступник голови Секретаріату президента повідомив, що на сьогодні вже ухвалено рішення про зведення нового стадіону. Таким чином, Євро-2012 прийматимуть два столичні стадіони - новий і НСК "Олімпійський".

Реклама:

У свою чергу, Віталій Кличко уточнив, що фінальний матч Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 пройде на "Олімпійському", відзначивши, що відповідне рішення ухвалене на сьогоднішній нараді з підготовки до проведення Євро-2012 під головуванням президента України.

В той же час, коментуючи рішення про будівництво нового стадіону в Києві, Кличко відзначив, що трьохмільйонному місту потрібен ще один стадіон.

Відзначимо, сьогодні Господарський суд м. Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України щодо застосування заходів до забезпечення її позову до ТОВ "Юджин" про зобов'язання знести об'єкт незавершеного будівництва.

Там чином, ТОВ "Юджин" заборонено продовжувати будівництво торговельного комплексу біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

Нагадаємо, головний стадіон України - НСК "Олімпійський" - закрили місяць тому на реконструкцію у зв'язку з підготовкою до Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Раніше компанія "Юджин", що вела будівництво торгово-розважального центру "Троїцький" перед НСК "Олімпійський", заявила, що готова внести всі необхідні зміни до проекту будівництва ТРЦ.

Незважаючи на це, 1 листопада 2007 року депутати Київської міськради ухвалили рішення звернутися до ТОВ "Юджин" із пропозицією знести недобудований торгово-розважальний комплекс перед НСК "Олімпійський". Окрім того, депутати заявили про намір звернутися в Кабмін із проханням виділити кошти для компенсації ТОВ "Юджин", оскільки у київського бюджету їх немає.

21 листопада 2007 року секретаріат UEFA ще раз підтвердив, що недобудований ТРЦ необхідно знести, інакше Київ залишиться без Євро-2012.

Чемпіонат Європи з футболу 2012 р. пройде в Україні і в Польщі. Стартовий матч відбудеться у Варшаві, а фінал планують провести в Києві на НСК "Олімпійський". В Україні матчі континентальної першості пройдуть у Києві, Донецьку, Дніпропетровську і Львові. Харків і Одеса є резервними варіантами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: