Укртелекомом зацікавилися австрійці

П'ятниця, 18 січня 2008, 19:15

Національний австрійський оператор Telekom Austrіa розглядає можливість придбання монополіста фіксованого зв'язку ВАТ "Укртелеком" (займає 78,5% ринку).

За прогнозами інвесткомпаній, сьогодні ціна акцій Укртелекому може зрости ще на 3-5 копійок, і капіталізація становитиме понад 24 млрд гривень. Тоді за ринковою вартістю фіксований оператор обжене Укрнафту і ММК ім. Ілліча. А вчора ціна угод сягала 1,24 гривень за акцію.

У Фонді держмайна повідомили, що спосіб приватизації ще визначається, і в той же час уточнили, що нелогічно було би продавати такий великий пакет на біржах. Як раніше повідомляв Фонд, у власності держави повинно залишитися 25%+1 акція, інші 67,79% необхідно продати.

За інформацією видання, уряд планує продати 60%+1 акцію державного монополіста на аукціоні. Інші 7,79% акцій будуть продані на фондових біржах.

Реклама:

Прес-секретар Telekom Austrіa Олександр Клеєдорфер повідомив, що компанія має купити конкурсну документацію щодо Укртелекому. "Однак придбання конкурсної документації не означає, що Telekom Austrіa Group обов'язково буде брати участь у процесі продажу", - зазначив він.

"Ми постійно спостерігаємо за всім, що відбувається в Східній і Південній Європі, і вивчаємо доступну інформацію, у тому числі й умови конкурсів. Основним напрямком бізнесу Укртелекому є фіксований зв'язок, тому ми будемо поглиблено вивчати, чи збігається модель бізнесу компанії з нашими стратегічними директивами", - підкреслив пан Клеєдорфер.

Як повідомлялося, 16 січня Кабінет Міністрів затвердив список із 28 підприємств, що підлягають першочергової приватизації в 2008 році.

"Економіческіє ізвєстія"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!