"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кармазін: новий уряд не допустить реприватизації

П'ятниця, 18 січня 2008, 18:54

Новий уряд України не допустить реприватизації підприємств. Таку думку сьогодні висловив народний депутат від "Нашої України - Народної самооборони" Юрій Кармазін.

Він зазначив, що оскільки зараз в Україні закону про приватизацію немає, говорити про реприватизацію майна передчасно. "Розповсюдження інформації про можливу реприватизацію лише відлякує потенційних інвесторів. Відповідно ці об'єкти, виставлені на продаж, можуть бути істотно знижені в ціні, - підкреслив Кармазін

Депутат також вважає, що Одеський припортовий завод повинен перебувати винятково у державній власності і взагалі не потрапляти в перелік об'єктів на приватизацію. На думку депутата, якщо об'єкт буде приватизований і використовуватиметься без певних запобіжних заходів, це може призвести до техногенної катастрофи.

Кармазін також повідомив, що він звернувся з проханням до президента України Віктора Ющенка зупинити дію розпорядження уряду про приватизацію низки підприємств, зокрема й Одеського припортового заводу.

Реклама:

Кармазін також висловив думку, що передача до приватних рук Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислювальних руд може призвести до міжнародного скандалу. "У будівництві цього комбінату брали участь і інші країни, такі як Румунія, Болгарія, Німеччина і Словаччина. Отже, не погодивши питання про приватизацію цього об'єкта на дипломатичному рівні з цими країнами, не можна їх включати в перелік об'єктів приватизації. У разі передачі вказаного об'єкта до приватних рук для уникнення міжнародного скандалу, Україні потрібно розглянути можливість компенсації цим країнам", - зазначив Кармазін.

Нагадаємо, 16 січня Кабмін затвердив список об'єктів приватизації на 2008 р., серед яких Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд, держпакети акцій ВАТ "Укртелеком", Одеського припортового заводу і шість блок-пакетів (25% + 1 акція) обленерго.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!