"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обмеження "УкрГазЕнерго" підніме ціни на газ в Україні

П'ятниця, 18 січня 2008, 17:40

Спроби Національної комісії регулювання електроенергетики позбавити СП "ЗАТ "УкрГаз-Енерго" ліцензії на постачання природного газу за нерегульованим тарифом приведуть до подорожчання газу на внутрішньому ринку.

Як передає УНІАН, про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань ПЕК, екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко у п'ятницю на прес-конференції в Києві.

"Це прямий шлях до збільшення цін на ринку", - сказав він.

При цьому Бойко зазначив, що, "не маючи можливості безпосередньо продавати газ споживачам, "УкрГаз-Енерго" змушене буде наймати трейдерів для реалізації цього газу", що в свою чергу приведе до підвищення цін на внутрішньому ринку.

Реклама:

З посиланням на джерело в Міністерстві палива та енергетики, на початку січня прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила міністру палива та енергетики Юрію Продану, голові правління НАК "Нафтогаз України" Олегу Дубині і голові Національної комісії регулювання електроенергетики Валерію Кальченку розглянути можливість скасування ліцензії ЗАТ "УкрГаз-Енерго" на постачання природного газу за нерегульованим тарифом.

У свою чергу, "УкрГаз-Енерго" заявило, що виконає всі зобов`язання по забезпеченню споживачів природним газом. Як зазначали в компанії, з повідомлень у ЗМІ стало відомо, що 8 січня 2008 року НКРЕ прийняла рішення, яким обмежила ЗАТ "УкрГаз-Енерго" щорічний об`єм постачання імпортованого газу споживачам до 5,04 млрд. куб. м газу.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" створене RosUkrEnergo AG (Швейцарія) і НАК "Нафтогаз України" навесні 2006 року. З квітня 2006 року компанія є основним імпортером природного газу в Україну, який купує в RosUkrEnergo.

Частина ввезеного в країну енергоносія "УкрГаз-Енерго" поставляє кінцевим споживачам, а частину - реалізує НАК "Нафтогаз України" для подальшого постачання теплопостачальним підприємствам і бюджетним установам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!