"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти прогнозують підвищення якості роботи ФДМУ

П'ятниця, 18 січня 2008, 11:29

Експерти прогнозують підвищення якості приватизації у випадку призначення депутата Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко Андрія Портнова головою ФДМУ.

"Портнов у випадку призначення його головою Фонду буде більш кваліфікованим приватизатором", - сказав віце-президент Центру корпоративних досліджень Ростислав Іщенко.

На його думку, більш якісно проводити приватизацію Портнову дозволить його досвід роботи в ДКЦПФР і багата юридична практика.

Також Іщенко прогнозує, що Портнов у своїй діяльності буде зв'язаний передвиборними обіцянками БЮТ щодо повернення державі акцій "Луганськтепловозу" і контролю над "Дніпроенерго".

Реклама:

"І думаю, що таких заяв, які звучали від Семенюк, про те, що за рішенням суду акції НЗФ повинні бути повернуті державі, але як це зробити я не знаю, більше від голови ФДМУ звучати не будуть", - сказав Іщенко.

Він зазначив, що очікує найближчим часом початку запеклої, якщо не юридичної, то PR-війни навколо "Луганськтепловозу" й "Дніпроенерго" з активною участю ФДМУ.

"Я думаю, Портнов зможе налагодити роботу фонду, особливо в сфері проведення приватизації, яка раніше практично була відсутня. Він - перший голова фонду, який є юристом за фахом", - зазначив депутат Верховної Ради від фракції "Нашої України - Народної Самооборони", який був головою ФДМУ Олександр Бондар.

Однак він зазначив, що на зазначеній посаді уряд і парламент будуть очікувати від Портнова насамперед кваліфікованого виконання рішень Кабміну.

"Не буде приватизації за Портновим, а буде приватизація за рішеннями Кабміну", - підкреслив Бондар.

На думку директора міжнародного інституту приватизації, власності й інвестицій Олександра Рябченка, основним завданням для Портнова у випадку його призначення буде успішний продаж "Укртелекому", адже без цього неможливо буде виконати заданий у бюджеті план надходжень коштів від приватизації, що необхідно для виконання соціальних завдань уряду.

"Це буде знаковий продаж, який покаже, що період нерішучості й протидій приватизації закінчився, починається період виведення об'єктів інвестиційно привабливих. Якщо він зрушить із місця такий проблемний об'єкт, як "Укртелеком", це дасть надію інвесторам, що приватизація в Україні може існувати", - сказав Рябченко.

Він додав, що навіть успішні дії з повернення під контроль держави "Луганськтепловозу" й "Дніпроенерго" не позбавить Портнова від необхідності успішної приватизації "Укртелекому".

Також Рябченко припустив, що Портнов спробує спростити бюрократичні процедури в приватизаційній сфері, у чому йому допоможе значний юридичний досвід.

Кабінет Міністрів пропонує Раді звільнити голову ФДМУ Валентину Семенюк і призначити замість неї Портнова.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!