"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко хоче спростити заготівлю і переробку металобрухту

Четвер, 17 січня 2008, 19:02

Президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді скасувати ліцензування заготівлі й переробки металобрухту.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента.

Відповідно до повідомлення, ця ініціатива перебуває в направленому Ющенком до Ради законопроекті "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ліцензування окремих видів господарської діяльності".

Зі слів керівника служби Секретаріату президента зі зв'язків із Верховною Радою й Кабінетом Міністрів Яна Берназюка, усього Ющенко направив у Раду 6 законопроектів, які регулюють підприємницьку діяльність.

Реклама:

Він зазначив, що головна мета цих законопроектів - істотно спростити дозвільні й регулюючі процедури в сфері підприємницької діяльності, наблизити їх до європейських стандартів, зокрема зменшивши кількість видів діяльності, які вимагають ліцензування з боку держави.

Крім заготівлі й переробки металобрухту, Ющенко пропонує скасувати ліцензування діяльності з виготовлення виробів із дорогоцінного металу й дорогоцінних каменів, з виконання картографічних і топографо-геодезичних робіт, турагентської і фізкультурно-оздоровчої діяльності, а також скасувати ліцензування для виробників автомобілів і автобусів, оскільки транспорт і так підлягає обов'язковій сертифікації.

Крім того, президент у своїх законопроектах пропонує Раді впровадити контроль за відповідністю продукції, яка перебуває в обігу, чинному технічному регламенту, що створить додаткові механізми для захисту прав споживачів.

Також Ющенко пропонує законодавчо врегулювати процедуру видачі й анулювання дозволів на встановлення малих архітектурних форм.

Берназюк підкреслив, що ініціативи президента раніше обговорювалися на форумі "Влада й бізнес" із провідними підприємцями України.

Він додав, що наприкінці січня планується проведення ще одного такого форуму.

"Сподіваємося, що на цьому форумі народяться нові ідеї, які потім будуть оформлені в нові законопроекти", - сказав Берназюк.

Він додав, що згадані законопроекти внесені в Раду як невідкладні, і парламент зможе в найкоротший термін розглянути ці законопроекти.

Українська асоціація вторинних металів вважає недоцільною ініціативу Секретаріату президента про скасування ліцензування заготівлі металобрухту.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!