Кабмін профінансує Збройні сили на 2% ВВП

Четвер, 17 січня 2008, 18:45

Кабінет Міністрів має намір установити фінансування Збройних сил в 2008 році в розмірі 2% від валового внутрішнього продукту, або 17 млрд гривень, збільшивши його порівняно з закладеною в Держбюджеті-2008 сумою в 10 млрд гривень.

Про це повідомила прес-служба блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", з посиланням на слова голови Комітету Ради з національної безпеки й оборони Анатолія Гриценка.

З його слів, парламентський Комітет із національної безпеки й оборони провів аналіз бюджетного запиту Міністерства оборони на 2008 рік і вирішив звернутися в Кабмін із ініціативою збільшення фінансування ЗС.

Комітет вважає, що суми, закладеної в Держбюджеті-2008 на фінансування ЗС, недостатньо для проведення бойової підготовки, переоснащення армії і переведення армії на контрактну основу комплектування.

Реклама:

Гриценко повідомив, що Кабмін пообіцяв збільшити фінансування армії.

"Прем'єр-міністр і уряд України запевнили нас, що 2% ВВП після внесення змін до бюджету у березні місяці Збройні сили одержать", - цитує прес-служба слова Гриценка.

За даними прес-служби Міністерства оборони, 2% ВВП становлять близько 17 млрд гривень.

Державний бюджет на 2008 рік передбачає фінансування ЗС на рівні 10 млрд гривень.

Як відомо, міністр оборони Юрій Єхануров допускає збільшення бюджетного фінансування армії з 10 млрд гривень до 17-22 млрд гривень у 2008 році.

Президент Віктор Ющенко за збільшення бюджетного фінансування армії з 10 до 22 млрд гривень у 2008 році.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!