Регіони хочуть виторгувати для себе Антимонопольний комітет

Четвер, 17 січня 2008, 16:11

У цей час між представниками Секретаріату президента й опозицією, зокрема Партією регіонів, ведуться переговори про закріплення за опозицією не тільки Рахункової палати, але й Антимонопольного комітету.

Про це повідомило джерело в Партії регіонів.

Як відомо, раніше перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов оприлюднив інформацію про те, що Кабінет Міністрів 14 січня цього року вніс у парламент подання на призначення головою АМКУ Давида Жванії.

У той же час, чинний голова АМКУ Олексій Костусєв стверджує, що нове призначення можливе лише у разі, якщо посада вакантна. Термін його 7-річних повноважень минає лише в липні 2008 року.

Реклама:

За словами Костусєва, підставою для його дострокового звільнення, відповідно до законодавства, можуть бути лише дві причини: стан здоров'я або здійснення злочину:

"Таким чином, жодних законних підстав для мого звільнення, а отже, і призначення на посаду іншої особи, немає", - каже він.

АМКУ - орган зі спеціальним статусом, у задачі якого входить контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції, у тому числі органами влади, на частку яких випадає третина всіх порушень конкурентного законодавства.

"ЛігаБізнесІнформ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!