"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Партія регіонів вважає, що ініціатива Тимошенко спровокує черги

Четвер, 17 січня 2008, 15:32

Партія регіонів вважає, що намір Кабінету Міністрів монетаризувати пільги спровокує черги.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ПР.

"Ще тривають муки пенсіонерів біля стін Ощадбанку, викликані непродуманою соціальною політикою Юлії Тимошенко, а вона вже готова загнати ветеранів війни й праці, чорнобильців, інвалідів, учасників бойових дій у нові черги", - сказано в повідомленні.

Крім цього, ПР вважає пропозицію прем'єр-міністра Юлії Тимошенко ліквідувати пільги на проїзд у міському транспорті, а натомість видавати проїзні квитки, частиною її інформаційного шоу.

Реклама:

"Її соратник за блоком Сергій Терьохін спробував цю ініціативу впакувати в гарну оболонку соціальної справедливості. З його слів, пільговики звернуться у відділи соцзабезпечення, де їм видадуть проїзні квитки. Надалі, зі слів народного дбайливця, влада візьметься за повну монетаризацію всіх соціальних пільг, зокрема, за пільговий відпуск ліків, оплату послуг ЖКГ, користування телефоном", - сказано в повідомленні.

ПР допускає погіршення здоров'я пенсіонерів після стояння в можливих чергах під кабінетами районних чиновників соцзабезпечення.

"Може, саме на те, що хворі й немічні люди не зможуть добратися до чиновницьких кабінетів і підтвердити своє право на одержання пільги й розраховує нинішній уряд?", - сказано в повідомленні.

ПР уважає, що пільги повинні бути замінені адресною соціальною допомогою.

"Але перш, ніж відмовитися від пільг і перевести їх у грошовий еквівалент, повинен бути складений повний реєстр тих людей, які мають право на пільги", - вважає партія.

ПР також застерігає уряд від поспішності ліквідації пільг.

"Тільки продуманими поступовими кроками, з відповідною інформаційно-роз'яснювальною роботою в суспільстві, можна уникнути сплеску соціального невдоволення й домогтися розуміння. Люди повинні зрозуміти, що заміна пільг на адресну соціальну допомогу здійснюється на благо, а не на шкоду", - зазначає партія.

Крім цього ПР зазначає, що наразі Україна не в змозі в повному обсязі замінити пільги грошима.

"Тому, заявляючи про швидку монетаризацію пільг, уряд лукавить. Сьогодні лише включивши на повну потужність друкувальний верстат, можна забезпечити грошові компенсації пільговим категоріям населення. Але в цьому разі нас чекає небувалий розмах інфляції", - сказано в повідомленні.

Як повідомляло агентство, 26 грудня Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді виділити з бюджету в 2008 році 3,6 млрд гривень на пільги дітям війни.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: