Гайдук хоче продати свою частку ІСД - Тарута

Четвер, 17 січня 2008, 10:17

Співвласник корпорації "ІСД" Віталій Гайдук веде консультації з продажу своєї частки в бізнесі, оскільки має намір присвятити себе політичній кар'єрі.

Про це розповів інший співвласник "ІСД" Сергій Тарута в інтерв'ю "Економіческім ізвєстіям", яке опубліковане у четвер.

Коментуючи інформацію про те, що нібито він і Гайдук мають намір розділити свої активи, Тарута сказав:

"Суть у тому, що ми з Віталієм Анатолійовичем уже протягом низки десятиліть є не просто бізнес-партнерами. Нас поєднують не тільки цивільні і духовні цінності, але і дружні відносини".

Реклама:

"Але потрібно розуміти також і те, що пан Гайдук - людина, в активі якої колосальний досвід і знання в області менеджменту і держуправління", - зазначив бізнесмен.

Тарута нагадав, що "з 2000-го до 2003 року він (Гайдук) послідовно пройшов сходинки першого заступника міністра, міністра і віце-прем'єра, його професіоналізм був затребуваний в урядах і Віктора Ющенка, і Віктора Януковича".

"З жовтня 2006 до травня 2007 року він був секретарем Ради національної безпеки й оборони. Скрізь, де б він не працював, він демонстрував свою ефективність, високий професіоналізм і, я би сказав, державну мудрість", - продовжив бізнесмен.

Тарута заявив, що "не виключено, що найближчим часом ми станемо свідками чергового повернення Віталія Анатолійовича в політикум України".

"Але він - людина високоморальна і відповідальна. І він би не хотів, щоб його присутність або причетність (навіть формальна) до того чи того бізнесу давала підстави будь-кому дорікати або звинувачувати його в лобіюванні або приватних, або комерційних інтересів", - сказав бізнесмен.

"Тому за нашою взаємною згодою він прийняв рішення не розділяти бізнес, а просто вийти з нього - продати свою частку акціонерам компанії і присвятити себе надалі політичній кар'єрі", - пояснив Тарута.

На питання, чи встиг Гайдук уже продати свою частку, Тарута відповів: "Ні, ми ведемо зараз консультації щодо цього. І маю зауважити, що цей процес іде в конструктивному й абсолютно цивілізованому руслі".

Як відомо, Кабінет Міністрів уніс подання на призначення Гайдука віце-прем'єр-міністром.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!