"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Семенюк притягнуть до кримінальної відповідальності?

Середа, 16 січня 2008, 19:56

Голову Фонду держмайна Валентину Семенюк можуть притягнути до кримінальної відповідальності за тіньову реприватизацію Чорноморського суднобудівного заводу (ЧСЗ, Миколаїв) та протизаконну видачу дозволу на перепродаж акцій підприємства Херсонському суднобудівному заводові (ХСЗ, Херсон), підконтрольного бізнесмену Вадиму Новінському.

Про це повідомило ЕП джерело в Генеральній прокуратурі.

За його словами, в рамках перевірки Генпрокуратурою діяльності Валентини Семенюк за останній рік, про що заявляв народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко, здійснять аналіз і нададуть відповідну оцінку угоді, що нібито існує, про перепродаж акцій ЧСЗ "...без жодного конкурсу, в обхід держави". У разі підтвердження допущених порушень Семенюк притягнуть до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, в кінці минулого року Фонд держмайна видав дозвіл на перепродаж контрольного пакету акцій ЧСЗ Херсонському суднобудівному заводові, всупереч власним заявам про те, що ЧСЗ має бути повернений у держвласність та виставлений на повторний продаж на відкритому конкурсі.

Реклама:

Представники ключових акціонерів братів Чуркіних заявляли, що жодних переговорів про перепродаж свого пакету акцій вони також не вели і свого дозволу на угоду не давали. Підкреслювалось, що за клопотанням самого ФДМУ в рамках судової тяганини про повернення ЧСЗ у держвласність на акції підприємства було накладено арешт, а отже, будь-які операції з ними до кінця судового розгляду заборонені.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!