Продан доручив Нафтогазу і Укргазенерго врегулювати постачання газу

Середа, 16 січня 2008, 12:25

Продан доручив Нафтогазу й Укргазенерго врегулювати постачання газу.

Міністр палива і енергетики Юрій Продан доручив НАК "Нафтогаз України" разом із ЗАО "Укргазенерго" в дводенний термін врегулювати ситуацію, яка склалася навколо постачань газу генеруючим компаніям. 18 січня компаніям потрібно відзвітувати про стан укладання відповідних угод із визначенням конкретних обсягів природного газу, ціни і умов транспортування.

Відповідне доручення міністр дав під час проведення наради з питань укладання угод між постачальниками природного газу і енергогенеруючими компаніями України, повідомляє прес-служба міністерства. На нараді було зазначено, що Укргазенерго зволікає з підписанням рамкових угод і відповідних місячних протоколів про постачання природного газу генеруючим компаніям ТЕС. Як повідомили представники цих компаній, ЗАТ "Укргазенерго" пропонувало укласти відповідні угоди на чотирирічний термін без визначення цінових параметрів і обсягів природного газу.

10 січня ц. р. Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) обмежила постачання газу для Укргазенерго. НКРЕ повернула обсяг постачання газу за нерегульованим тарифом для ЗАО "Укргазенерго" до передбаченого законодавством рівня - не більше 5 млрд куб. м на рік. Як пояснив голова НКРЕ Валерій Кальченко, оскільки Укргазенерго є структурою афілійованою НАК "Нафтогаз України", її частка на ринку не може займати понад 35%.

Реклама:

Нагадаємо, в березні 2006 р. ЗАТ "Укргазенерго" отримало ліцензію НКРЕ на постачання природного газу за нерегульованим тарифом терміном на п'ять років.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!