"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін готує Укртелеком до продажу

Середа, 16 січня 2008, 12:03

На сьогоднішньому засіданні український уряд розгляне список держпідприємств, які продадуть цього року. До переліку на першочергову приватизацію ввійшли 18 великих об'єктів.

Ще 7 підприємств Кабмін пропонує в 2008 році підготувати до приватизації. Керівник Фонду держмайна Валентина Семенюк учора уточнила, що прем'єр-міністр Тимошенко доручила їй готувати до приватизації цього року Укртелеком і Одеський припортовий завод.

У прес-службі Фонду держмайна уточнили, що стосовно Укртелекому пропонується виставити 67,79% акцій, а 25% акцій залишити за державою. При цьому термін і спосіб продажу визначатиме Кабінет Міністрів.

На аукціон цього року уряд виставить держпакети Турбоатому, Макіївського метзаводу, а також шість обленерго, які пропонувалися до продажу торік урядом Януковича.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів має намір продати 37,86% акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" на міжнародних фондових біржах через депозитарні розписки із залученням радника.

Раніше брокер інвестиційного банку Concorde Capіtal Анастасія Назаренко заявила, що перемога на позачергових парламентських виборах "помаранчевих" сил і можливість створення ними нового уряду стали причиною для росту на українському фондовому ринку акцій ВАТ "Укртелеком".

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!