МНС планує "очистити" ЧАЕС до 2010-го

Середа, 16 січня 2008, 10:42

Міністерство з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи планує очистити блоки Чорнобильської атомної електростанції від відпрацьованого ядерного палива до 2010 року.

Про це сказано в повідомленні управління МНС із інформаційно-роз'яснювальної роботи й зв'язків зі ЗМІ.

Згідно з повідомленням, міністр МНС Володимир Шандра затвердив план заходів щодо закриття блоків ЧАЕС і перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно чисту зону.

План передбачає проведення заходів із 2008 до 2012 року, основні напрямки роботи, строки й оцінку необхідного фінансування.

Реклама:

Також передбачається створення на майданчику ЧАЕС об'єктів інфраструктури для робіт із відпрацьованими ядерним паливом і радіоактивними відходами винятково з ЧАЕС.

Планується демонтувати зовнішні стосовно ядерного реактора системи й елементи станції, які не впливатимуть на безпеку й не будуть потрібні для подальшої роботи зі зняття ЧАЕС із експлуатації.

МНС вважає, що заплановані заходи підвищать ядерну й радіаційну безпеку, забезпечать оптимізовану схему роботи з ядерними відходами й підвищать безпеку населення прилеглих територій.

ЧАЕС домовилася з 4 компаніями про завершення стабілізаційних робіт на об'єкті "Укриття".

Президент Віктор Ющенко вважає зняття з експлуатації ЧАЕС пріоритетом роботи МНС.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!