У заповіднику в Києві знову почали будівництво від МЗС

Вівторок, 15 січня 2008, 14:06

На території державного заповідника "Стародавній Київ" та охоронної зони ЮНЕСКО ТОВ "УМ-Інвест" почало незаконно встановлювати бетонний паркан на місці майбутнього будівництва житлового будинку.

Будівельники діють за простроченими дозволами, повідомляє один із активістів, яким вдалося зупинити частину камазів із бетонними стінками.

Мешканці прилеглих будинків та активісти "Збережи старий Київ" були побиті. Наразі на місці перебуває міліція, однак вона не втручається.

Забудовники продовжують прикриватися Міністерством закордонних справ, хоча ще 7 грудня 2007 року новий голова Верховної Ради Арсеній Яценюк повідомив, що доручив МЗС розірвати договори з АТ "Українське майно" - одним із фігурантів забудовників.

Реклама:

Активісти нагадують, що "серед засновників та акціонерів АТ "Українське майно" є почесний консул Філіппін в Україні Коваленко та американська компанія, а дослідження "засновників" виводить на таких осіб, як Гринів, Пинзеник та Терьохін".

У той же час Міністерство закордонних справ не повідомило, чи розірвало угоду з ТОВ "УМ-Інвест", що продовжує проводити незаконні дії від імені МЗС.

Директором обох компаній - АТ "Українське майно" та ТОВ "УМ-Інвест" - є одна особа, Віталій Назаров, заявляють активісти.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!