"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Костусєв боїться, що Жванія зробить із Антимонопольного комітету "караючий орган"

Вівторок, 15 січня 2008, 15:10

Олексій Костусєв заявляє, що Верховна Рада не може звільнити його з посади голови АМКУ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби комітету, текстом якої володіє ЕП.

"Відповідно до законодавства, призначення можливе лише на вакантну посаду. На сьогодні я продовжую працювати головою Антимонопольного комітету. Мало того, термін моїх повноважень збігає лише в липні цього року. Заяви про звільнення мене із цієї посади я не подавав", - повідомив Костусєв.

Також, за його словами, згідно зі статтею 9 Закону "Про Антимонопольний комітет України" передбачено лише дві підстави для дострокового припинення моїх повноважень: за станом здоров'я та в разі вчинення злочину.

"Таким чином, жодних законних підстав для мого звільнення, а відтак і призначення на посаду іншої особи, немає. За таких умов розгляд цього питання Верховною Радою буде незаконним", - наголосив він.

Реклама:

"Але це формальний бік питання. Хочу довести до громадськості мотиви моєї позиції. Я чітко визначився щодо своєї подальшої долі і буду працювати у парламенті. Однак я на сьогодні не подав заяву про звільнення з посади голови Антимонопольного комітету, тому що мені болить подальша доля комітету і його колективу, який я створював упродовж сімох років", - сказав Костусєв.

"Сьогодні […] лунають гучні, але безпідставні загальні негативні оцінки діяльності комітету, висловлюються думки щодо використання Антимонопольного комітету для вирішення невластивих цьому органу функцій і завдань, перетворення комітету на "караючий орган", що призведе до його руйнації та втрати авторитету", - висловлює свої побоювання нинішній голова АМКУ.

"З таким підходом я погодитися не можу. Як людина, що віддала справі захисту економічної конкуренції майже сім років, хочу бути впевненим у подальшій долі органів Антимонопольного комітету і збереженні високопрофесійних і порядних фахівців, які віддали цій справі майже все життя", - підкреслив Костусєв.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!