"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Людина Бойка залишається керувати Чорноморнафтогазом?

Понеділок, 14 січня 2008, 15:32

Голова правління ДАО "Чорноморнафтогаз" Анатолій Присяжнюк продовжить очолювати держкомпанію.

Про це повідомило джерело в НАК "Нафтогаз України".

За інформацією джерела, глава правління Чорноморнафтогазу Анатолій Присяжнюк на нараді, що відбулася минулого тижня, у компанії заявив співробітникам ДАО про те, що зустрічався із прем'єр-міністром і главою НАК "Нафтогаз України". "Незважаючи на те, що в цей час є ряд претендентів на керівну посаду в ДАО, за підсумками консультацій у Києві було ухвалене рішення про продовження роботи Присяжнюка на чолі ДАО "Чорноморнафтогаз", - додало джерело.

За словами джерела, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина на поточному тижні відвідає АР Крим, де ознайомиться з роботою виробничих підрозділів ДАО "Чорноморнафтогаз" і представить Присяжнюка колективу.

Реклама:

За словами співрозмовника агенства, це буде перший візит новопризначеного глави Нафтогазу в регіони, що підкреслює важливість діяльності ДАО "Чорноморнафтогаз" із освоєння шельфів Чорного й Азовського морів.

Нагадаємо, збори акціонерів ДАО "Чорноморнафтогаз" призначили екс-віце-прем'єра Ради міністрів АРК Присяжнюка головою Правління ДАО "Чорноморнафтогаз" у жовтні 2006 року.

Єдиним в Україні підприємством, що займається видобутком нафти, газу й газового конденсату на шельфі Чорного й Азовського морів, є ДАО "Чорноморнафтогаз". На сьогоднішній день в акваторії Чорного й Азовського морів сейсморозвідкою виявлено 109 структур.

Із різних причин геологорозвідувальні роботи на шельфі Чорного й Азовського морів дотепер виконувалися в обмежених обсягах, у результаті чого освоєння ресурсів залишається дуже низким - близько 4%.

Прогнозовані ресурси шельфу Чорного й Азовського морів у газовому еквіваленті становлять 1,53 трлн кубометрів (1,5 млрд тонн - у нафтовому еквіваленті), з них близько 1,205 трлн - у Чорному морі (79%), 0,324 трлн - в Азовському (21%). На думку експертів, ці обсяги становлять близько 30% ресурсів усіх вуглеводнів України.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!