Укргазенерго обіцяє боротися з НКРЕ

П'ятниця, 11 січня 2008, 11:22

ЗАТ "Укргазенерго" заявляє, що Національна комісія регулювання електроенергетики безпідставно обмежила щорічний обсяг постачання імпортованого газу споживачам до 5,04 млрд куб. м газу.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Укргазенерго заявляє, що, відповідно до чинного зовнішньоекономічного контракту, обсяг імпорту газу Укргазенерго у 2008 році становитиме 55 млрд куб. м.

"Окрім того, наприкінці 2007 року, тобто до схвалення зазначеної постанови НКРЕ, Укргазенерго уклало договори на постачання природного газу з понад 200-ма вітчизняними споживачами на період до 2012 року і вживатиме всіх заходів для їх неухильного виконання", - сказано в повідомленні.

Реклама:

В Укргазенерго також заявляють, що постанову ухвалено з порушеннями регламенту НРКЕ та стандарту надання адміністративних послуг.

У компанії стверджують, що представника Укргазенерго на засідання комісії не запрошували, а про розгляд питання щодо обмеження обсягу ліцензії компанію навіть не повідомили.

В Укргазенерго заявляють, посилаючись на офіційний сайт НКРЕ, що перше засідання комісії мало відбутися 10 січня о 10 годині.

"Разом із тим, постанову НКРЕ № 3 ухвалено 8 січня 2008 року. Таким чином, зазначену постанову голова НКРЕ Кальченко видав, порушуючи основоположні принципи роботи комісії – прозорість та відкритість", - стверджують в Укргазенерго.

Укргазенерго заявляє, що "необґрунтовані дії НКРЕ можуть призвести до невиконання балансу надходження та розподілу природного газу по Україні на 2008 рік та порушення транзитних зобов’язань України".

Укргазенерго запевняє, що боротиметься за справедливість і, незважаючи на те, що постанова НКРЕ не може мати зворотної дії, її оскаржать у встановленому законодавством порядку. Всі договірні зобов’язання щодо постачання газу споживачам компанія виконуватиме.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!