Кожен пенсіонер отримає конфіденційне повідомлення

П'ятниця, 11 січня 2008, 13:25

Міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова зауважує, що головним завданням Мінпраці на найближчу перспективу має бути проведення повноцінної пенсійної реформи.

Про це вона сказала під час наради у Пенсійному фонді України, повідомили у прес-службі міністерства.

Як наголосила Денисова, норми закону про Державний бюджет 2008 року дозволили зробити значний крок у пенсійному забезпеченні наших громадян, однак на сьогодні не доводиться говорити про повномасштабну, якісну пенсійну реформу.

На переконання міністра, "проблема пенсійної реформи набула статусу національної".

Реклама:

За словами Денисової, національний рівень проблеми означає, що "все суспільство зацікавлене в тому, аби впровадити в життя те, про що багато років далі розмов практично не йшлося, – щоб цей пригальмований процес таки запрацював, потрібна злагоджена діяльність державних і громадських структур на всіх рівнях".

Міністр наголосила, що сьогодні система Мінпраці та Пенсійного фонду мають великий аванс довіри від президента та прем’єр-міністра.

"Організація проведення виплат різниці у пенсіях та інших соціальних виплатах, по суті, стане екзаменом на готовність до повномасштабної пенсійної реформи", - сказала вона.

Цю реформу, на переконання міністра, "можна буде вважати завершеною тільки тоді, коли кожен пенсіонер, якому держава вже давно заборгувала, буде задоволений нашою з вами роботою, отримає таку пенсію, яка повною мірою відповідатиме відпрацьованим рокам, реальним трудовим затратам".

Денисова також підкреслила, що поряд із розвитком загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, Мінпраці активно підтримуватиме створення накопичувальної системи (адже це є однією зі складових пенсійної реформи), розвиток недержавного пенсійного забезпечення, формування сприятливих умов для інвестиційних програм, які включатимуть і соціальний аспект, а також соціально-відповідальний бізнес.

Зокрема, говорячи про виплату з січня підвищених пенсій, кожен пенсіонер одержить конфіденційне повідомлення про те, як і в якому розмірі йому зробили перерахунок.

Отримати відповідну інформацію зацікавлені особи також зможуть в управліннях Пенсійного фонду і в центральних та місцевих ЗМІ.

Якщо в пенсіонерів виникнуть запитання до Мінпраці, вони зможуть отримати відповіді від фахівців, зателефонувавши на гарячу лінію: 8-800-500-39-20. Дзвінки з усієї України – безкоштовні.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!