Столичні маршрутки дорожчати не будуть

П'ятниця, 11 січня 2008, 16:24

Київська міська державна адміністрація домовилася з компаніями-перевізниками про збереження тарифів на проїзд у маршрутних таксі на нинішньому рівні.

Про це повідомила прес-служба Київміськадміністрації з посиланням на рішення робочої групи, яка вивчала економічну обґрунтованість підвищення тарифів.

"Робоча група... досягла домовленостей, що найближчим часом зміни тарифів не відбудеться", - сказано в повідомленні.

Строк, протягом якого тарифи залишаться на колишньому рівні, адміністрація не уточнює.

Реклама:

Разом із тим, адміністрація має намір компенсувати перевізникам збитки, які виникли від різниці між чинними тарифами і собівартістю перевезень.

Як варіанти компенсації адміністрація пропонує перевізникам зменшити або звільнити їх від орендної плати за землю, звільнити їх від сплати окремих комунальних платежів і податків, здійснювати оптові закупівлі палива або запчастин.

Як повідомлялося, у грудні представництво Державного комітету з регуляторної політики й підприємництва в Києві звинуватило Київміськадміністрацію в затягуванні у визначенні економічно обґрунтованих тарифів на проїзд у маршрутних таксі в Києві.

Київміськадміністрація вважає чинні тарифи на проїзд у маршрутних таксі на межі збиткових для перевізників.

Раніше 42 приватних перевізники запропонували Київміськадміністрації створити робочу групу й спільно визначити економічно обґрунтовані тарифи на проїзд у маршрутних таксі до 1 грудня.

Усього в Києві працює 73 приватних перевізники, які мають у своєму розпорядженні автопарк із близько 2,5 тис. маршруток.

У Києві в маршрутних таксі діють такі тарифи: проїзд до 3 км - 0,5 гривні, від 3 до 5 км - 0,75 гривні, від 5 до 10 км - 1 гривня, від 10 до 15 км - 1,25 гривні, від 15 до 20 км - 1,5 гривні, понад 20 км - 1,75 гривні.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!