"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

БЮТ: Війна між МВС та Генпрокуратурою неминуча

П'ятниця, 11 січня 2008, 18:35

Кожен день перебування Медведька на посаді створює конфліктну площину у системі правоохоронних відомств. Підтвердженням цьому може служити унікальна ситуація, коли діючий міністр внутрішніх справ є автором постанови про недовіру генеральному прокурору. Ця ситуація дуже стрімко виллється у публічні конфлікти між силовими відомствами.

"Існує прямий зв’язок між залишенням Медведька на посаді і системою прикриття злочинів", - заявив член комітету з питань правосуддя Святослав Олійник (БЮТ).

У Секретаріаті президента ведуться переговори про кадрові ротації у Генеральній прокуратурі, предметом яких є в тому числі питання залишення Медведька на посаді Генерального прокурора. Визначається також відповідна домовленість про розподіл заступників генпрокурора.

Представники Секретаріату президента, які ведуть ці переговори і будують схеми прикриття злочинів, можуть бути звільнені президентом, - вважає Святослав Олійник

Реклама:

Під час перебування Медведька на займаній посаді генпрокуратура жодним чином не реагувала на резонансні злочини, нагадує депутат, і продовження цієї ситуації закріпить систему безкарності. Ця ідея повністю суперечить публічній позиції Президента України щодо боротьби зі злочинністю і корупцією. Вона була оприлюдена президентом в його антикорупційних ініціативах, має відображення в коаліційній угоді і програмі діяльності уряду. Позиція щодо необхідності зміни генпрокурора на більш ефективного була також висловлена президентом безпосередньо під час представлення нового міністра внутрішніх справ. Ця ідея підтримуєься урядом і коаліцією. Крім того, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про висловлення недовіри Генеральному прокурору Медведьку, який підписали більше Ф180 депутатів коаліції.

Тому схеми, якими передбачається зберегти Медведька на посаді, тобто зберегти систему безвідповідальності, можуть мати наслідком зміну керівництва Секретаріату. За даних обставин Секретаріат просто підбиває президента піти на порушення своєї публічної позиції.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!