"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тоні Блера призначили консультантом американського банку-гіганта

Четвер, 10 січня 2008, 13:02

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер призначений старшим консультантом у третій за величиною банк США J. P. Morgan Chase & Co. Inc.

Як повідомляється в офіційному повідомленні банку, Блер приступає до виконання своїх нових обов'язків починаючи з 10 січня і на умовах неповної зайнятості консультуватиме J.P.Morgan Chase за стратегічними питаннями, глобальними політичними проблемами і поточними світовими тенденціями.

Крім цього колишній прем'єр-міністр Великобританії ввійде до складу міжнародної ради J. p. Morgan Chase.

Нагадаємо, що Блер залишив пост прем'єр-міністра Великобританії в червні 2007 р., поступившись ним керівникові своєї ж лейбористської партії Гордону Брауну. Після цього Блер був призначений спеціальним представником "квартету" міжнародних посередників (ЄС, Росія, США і ООН) на Близькому Сході.

Реклама:

Деякий час говорили про те, що Тоні Блер може стати майбутнім президентом ЄС. Принаймні з такою пропозицією виступав Гордон Браун. Проте поки цієї посади не створено.

Чистий прибуток J. Р. Morgan Chase за підсумками першого півріччя 2007 р. виріс на 36% - до 9,02 млрд дол. (2,5 дол./акція) у порівнянні з 6,62 млрд дол. (1,85 дол./акція), отриманими за аналогічний період роком раніше. Виручка компанії за звітне півріччя збільшилася на 25% і становила 37,88 млрд дол. до 30,26 млрд дол. у січні-червні 2006 р.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!