Нафтогазу не вистачає грошей, щоб розвиватися

Четвер, 10 січня 2008, 14:51

НАК "Нафтогаз" заявляє про те, що через збільшення податкового навантаження компанія змушена скорочувати інвестиції у розвиток газотранспортної системи.

Про це повідомила ЕП прес-служба компанії.

Згідно із заявою НАК, за підсумками 2007 року Нафтогаз сплатив 13,3 млрд грн податків та зборів.

Таким чином, Нафтогаз перевиконав план зі сплати податків на 13,1%, погасивши частину боргових зобов'язань минулих років.

Реклама:

Загальний обсяг податків, сплачених постачальниками газу українським споживачам ("Нафтогаз України" та СП "УкрГазЕнерго"), у 2007 році зріс до 21 млрд грн.

Протягом 2004-2007 років податковий тягар на підприємства, що забезпечують поставки газу українським споживачам, неухильно зростає.

У результаті частка зазначених підприємств у забезпеченні надходжень до Держбюджету збільшилася з 8% до 12,7%.

Збільшення податкового навантаження на галузь гальмує її розвиток. У результаті компанія змушена скорочувати інвестиції у видобуток та переробку природного газу, а також розвиток української ГТС.

Як відомо, у грудні 2007 року керівник відділу з питань енергобезпеки Єврокомісії Фаузі Бенсарса заявив про намір ЄК підтримати будівництво газопроводів в обхід України, якщо остання не інвестує в модернізацію власної газотранспортної системи 2,5 млрд євро.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!