"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Вінничині хочуть повернутися до планової економіки

Четвер, 10 січня 2008, 15:57

Вінницька обласна державна адміністрація планує ввести державне регулювання максимальних цін на основні сорти хліба в регіоні.

Про це повідомив журналістам начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Андрій Гижко.

З його слів, такі дії Вінницька облдержадміністрація планує ввести як вимушений захід із недопущення неконтрольованого зростання ціни на хліб у регіоні, викликаного підняттям ціни з боку основного виробника хліба "Концерну Хлібпром" (Львів).

Гижко додав, що на початку січня "Концерн Хлібпром" установив завищені відпускні ціни на хліб, порушивши тим самим 5% обмеження рентабельності виробництва хліба у Вінницькій області, введене з вересня 2007 року розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Домбровського.

Реклама:

"Зараз контролюючі органи влади проводять перевірку матеріалів і наданих розрахунків з цього підвищення й до кінця місяця винесуть своє рішення", - сказав він.

У вересні 2007 року Вінницька облдержадміністрація ввела 5% обмеження рентабельності виробництва хліба в регіоні, а з 2008 року  - постійне обмеження торговельних надбавок на основні продукти харчування.

Зокрема, на хліб, борошно, макарони, крупи й цукор Вінницька облдержадміністрація встановила граничні розміри торговельної надбавки разом із транспортними видатками в розмірі 15% від оптових цін виробників, розташованих на території області, і 10% від оптових цін постачальників товарів, виробники яких розташовані за межами області.

3 січня великий виробник хлібобулочних і кондитерських виробів "Концерн Хлібпром" підвищив оптову ціну на пшенично-житній хліб "Подільський" (вагою 900 грам) на 17,72%, або 0,28 гривні, - до 1,86 гривні за буханець, пшеничного "Традиційного" (вагою 750 грам) - на 15,38%, або на 0,24 гривні, - до 1,80 гривні за буханець.

Щоденний обсяг виробництва "Подільського" і "Традиційного" сортів хліба становить понад 100 тонн на добу (близько 70% від загального обсягу виробництва).

Зараз на частку "Концерну Хлібпром" припадає понад 70% усього обсягу виробництва хліба на території Вінницької області.

Відкрите акціонерне товариство "Концерн Хлібпром" - материнська компанія групи підприємств із виробництва хліба повного циклу, що поєднує 9 підприємств Західної й Центральної України.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!