Кабмін обіцяє ліквідувати монополію ЖЕКів

Четвер, 10 січня 2008, 18:28

Уряд збирається ліквідувати монополію житлово-експлуатаційних контор (ЖЕКів) і сприяти залученню приватного сектора до надання комунальних послуг.

Про це йдеться в доробленому проекті Програми діяльності Кабінету Міністрів "Український прорив: для людей, а не політиків".

Згідно з документом, уряд і коаліція зобов'язуються стимулювати створення житлових кондомінімумів, здійснити інвентаризацію й енергоаудит усіх основних фондів ЖКГ, визначити залишкову балансову вартість, обсяги фінансування, необхідні для відновлення й переобладнання, забезпечити встановлення всіх приладів обліку та їхнього сервісного обслуговування.

При цьому влада має намір розробити план заходів для відновлення основних фондів житла, здійснити моніторинг аварійних об'єктів житла й комунального господарства, розробити програму ремонтних робіт і забезпечити фонд відселення.

Реклама:

Крім того, Кабмін планує реформувати систему роботи Державної іпотечної установи й забезпечити довгострокове кредитування на купівлю житла з вартістю кредитів на європейському рівні, а також прийняти й впроваджувати національну програму заміни застарілого житлового фонду сучасним на основі залучення інвестиційних ресурсів.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!