"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польща пропонує українцям працювати вдвічі довше й без дозволу

П'ятниця, 7 грудня 2007, 10:38

Міністерство праці Польщі підготувало проект розпорядження, згідно з яким українці з 1 січня зможуть працювати у цій країні без окремого дозволу на працевлаштування не три, а шість місяців.

Подовження цього терміну для українців, білорусів і росіян ініціювали польські підприємці, повідомляє "Німецька хвиля".

Польське міністерство праці розраховує на те, що за теперішньої нестачі робочих рук у Польщі нове розпорядження сприятиме припливу робочої сили з України, Білорусі та Росії.

Лише у серпні та вересні цього року польським фірмам бракувало 250 тисяч робочих рук. Особливі сподівання на нове розпорядження покладають керівники будівельної та сільськогосподарської галузей.

Реклама:

На думку заступника голови польської спілки будівельників Едварда Шварца, збільшення терміну праці для іноземців без окремого на те дозволу може стати певного роду порятунком для польських будівельних фірм, яким сьогодні не вистачає 100 тисяч робітників.

Представники сільськогосподарської галузі також лобіювали піврічний термін, оскільки саме стільки триває робочий сезон.

Разом із тим деякі підприємці нарікають на високу вартість соцстрахування та податки при залученні іноземців, що може призвести до того, що легальне працевлаштування іноземців не буде вигідним ні для роботодавця, ні для працівника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!