Укрнафта 23 січня хоче розглянути розподіл прибутку

П'ятниця, 7 грудня 2007, 12:59

Акціонери найбільшої в Україні нафтовидобувної компанії "Укрнафта" мають намір на зборах 23 січня розглянути питання про розподіл прибутку компанії за 2006 рік.

Про це сказано в повідомленні компанії.

На зборах планується затвердити строк і порядок виплати дивідендів.

До порядку денного також включено питання про затвердження балансу компанії за 2006 рік і річний звіт Укрнафти.

Реклама:

Збори акціонерів відбудуться в Києві, початок об 11:00.

Як повідомляло агентство, акціонери Укрнафти на своїх зборах 29 травня ухвалили рішення щодо перенесення розгляду питання про порядок розподілу прибутку компанії за 2006 рік на наступні збори акціонерів.

Компанія пояснила перенесення розгляду цього питання тим, що Кабінет Міністрів, Міністерство палива й енергетики, а також Фонд державного майна не визначили порядок голосування на зборах акціонерів "Укрнафти" для Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна", що володіє 50%+1 акцією компанії.

Президент Віктор Ющенко указом від 7 вересня доручив Кабміну до 15 жовтня вжити заходів, спрямованих на забезпечення одержання "Нафтогазом України" прибутку відповідно до її часток у статутному фонді Укрнафти за результатами діяльності в 2006 році.

50%+1 акція Укрнафти, що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афілійованим із Приватбанком.

2006 рік Укрнафта закінчила із чистим прибутком 2 412,6 млн гривень, збільшивши дохід від реалізації продукції на 56,28%  - до 13 037,9 млн гривень.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!