Україна пом'якшила обмеження польскої птиці

П'ятниця, 7 грудня 2007, 13:29

Державний комітет ветеринарної медицини обмежив заборону ввозу птиці, продукції й сировини з неї із Польщі 5 повітами Мазовецького й Куявсько-Поморського воєводств.

Про це повідомив прес-секретар Держкомветмедицини Анатолій Осадчий.

Таким чином, зараз повністю заборонено ввіз птиці, продукції й сировини з неї із Плоцького, Серпецького, Гостининського повітів Мазовецького воєводства, а також Вроцлавського й Липновського повітів Куявсько-Липновського воєводства.

При цьому дозволений ввіз інкубаційних яєць і добового молодняку птиці із інших адміністративних територій Польщі, але тільки після  відповідної письмової згоди Державного комітету ветеринарної медицини.

Реклама:

Ввіз іншої продукції птахівництва з Польщі заборонено.

Як повідомлялося, заступник Головного ветеринарного лікаря Польщі Януш Звйонзек заявляв про намір просити Україну дозволити ввіз польської птиці, продуктів і сировини з неї з районів, де не було виявлено захворювань птиці на високопатогенний грип і які не перебувають у зоні ризику.

Україна 3 грудня ввела заборону на ввіз польської птиці, продуктів і сировини з неї з Польщі у зв'язку з виявленням на її території захворювання птиці на вивокопатогенний грип.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!