"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ющенка "благословили" ціну на газ

П'ятниця, 7 грудня 2007, 15:13

Олександр Шлапак, перший заступник глави Секретаріату президента України, вважає встановлену для України ціну на російський газ "тяжкою, але реальною".

Як передає УНІАН, про це він повідомив сьогодні на брифінгу.

"Умови - тяжкі для України, але не найгірші", - підкреслив Шлапак.

Він зазначив, що Україні вже необхідно змиритися з тим, що ціни на енергоносії постійно зростатимуть, і "розраховувати, що ми можемо сидіти на хорошій ціні на газ за рахунок Росії або Туркменістану, не вдасться".

Реклама:

Також Шлапак допускає можливість перегляду попередньо встановленої для України ціни на російський газ у 179,5 долара за тисячу кубічних метрів із приходом нового уряду.

При цьому він упевнений, що переглядати ціну на імпортний газ необхідно без тиску на Росію.

Як повідомлялося, 5 грудня Україна та Росія підписали контракти на поставку природного газу в 2008 році. Контракти на поставку газу до України в 2007 році були підписані між RosUkrEnergo A.G. (Швейцарія) і ЗАТ "Укргазенерго".

4 грудня ц. р. Росія та Україна погодили ціну газу на 2008 рік на рівні 179,5 дол. за тис. куб. м на кордоні з Україною. Ставка за транзит російського газу через територію України з 2008 р. становитиме 1,7 дол. за тис. куб. м на 100 км, через територію Росії для України - 1,7 дол. за тис. куб. м на 100 км.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!