Сербія може віддати власника ЧСЗ Україні

П'ятниця, 7 грудня 2007, 15:45

Сербія видасть російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, затриманого 4 грудня в Белграді, правоохоронним органам України.

Про це повідомили у департаменті зі зв'язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України в п'ятницю.

"5 грудня суд Белграда виніс рішення про арешт Чуркіна і видачу українській стороні", - уточнили в міністерстві.

Національне центральне бюро Інтерполу в Україні здійснювало розшук Чуркіна з жовтня 2007 року за постановою Миколаївської обласної прокуратури, уточнили в департаменті зі зв'язків із громадськістю МВС.

Реклама:

Російський підприємець був затриманий сербською владою після прильоту в міжнародний аеропорт Белграда.

Як повідомлялося, прокуратура Миколаївської області в липні 2007 року порушила кримінальну справу за фактом підробки документів, що нібито мала місце в 2003 році під час приватизації ВАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ, Миколаїв).

Чуркін через афілійовані структури під час приватизаційного конкурсу по ЧСЗ придбав понад 90% акцій цього товариства, а пізніше консолідував понад 95% акцій АТ, однак у серпні 2007 року втратив оперативний контроль над підприємством.

Представники Чуркіна стверджують, що кримінальна справа, порушена прокуратурою Миколаївської області, носить замовний характер, спрямований на усунення бізнесмена на шляху до встановлення контролю над ЧСЗ іншим підприємцем Вадимом Новінським, що володіє ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" (ХСЗ, Херсон).

"Ми вважаємо цю справу замовленням Вадима Новінського (власник "Смарт-холдингу") у рамках захоплення ЧСЗ,– заявила "Комерсанту-Україна" представник Чуркіна Ірина Акулова.– Ігорю Чуркіну готують долю Максима Курочкіна – його хочуть усунути як перешкоду на шляху до встановлення контролю над ЧСЗ"

Представники Новінського спростовують інформацію про причетність до порушення кримінальної справи прокуратурою Миколаївської області за фактом підробки документів під час приватизації ЧСЗ.

Збори акціонерів ЧСЗ 16 серпня 2007 року розпустили наглядову раду товариства на чолі з Чуркіним, а в жовтні призначили на посаду генерального директора підприємства Іллю Горна - першого заступника голови наглядової ради ХСЗ.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!