"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Спікер обіцяє вчасний Бюджет

П'ятниця, 7 грудня 2007, 17:30 -

У разі швидкого формування нового уряду його представники встигнуть внести на розгляд Верховної Ради проект Бюджету-2008 ще до кінця цього року.

Про це сказав, відповідаючи на питання журналістів, глава ВР Арсеній Яценюк.

"Якщо швидко буде сформований уряд, я думаю, що вони встигнуть", - сказав він, додавши, що на його думку, у команді демократичних сил є багато професіоналів.

Водночас він наголосив, що до кінця цього року Верховна Рада повинна остаточно ухвалити бюджет "незалежно від того, в чиїй редакції він буде поданий".

Реклама:

Яценюк також додав, що не піде на неконституційну процедуру, "коли 12 законопроектів, прописаних в коаліційній угоді, голосуватимуться до затвердження складу парламентських комітетів".

До того ж, за його словами, ці законопроекти досі не зареєстровані у ВР.

Він нагадав позицію президента, який погодився на голосування цих законів після прем’єрського, однак виступив проти наміру створити тимчасову комісію щодо напрацювання документів для цих законів.

Крім цього, він обурився з того, що у парламенті існує п’ятдесятибальна система оцінки "вартості парламентських комітетів".

"Я розумію, яка може бути різниця за коефіцієнтом між комітетом по материнству і бюджетним комітетом, тобто ми їх виставляємо. Вибачте, як на базарі? Торгуватися починаємо? Який комітет вартий більше, а який менше", - сказав Яценюк, додавши, що не сприймає таку логіку.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: