Київ має намір організувати 130 ялинкових базарів і оприскувати ялинки хімією

П'ятниця, 7 грудня 2007, 19:01

Головне управління з торгівлі й побуту Київської міської державної адміністрації має намір організувати роботу 130 ялинкових базарів на території міста.

Про це повідомив начальник управління Василь Щербенко.

З його слів, управління розробило робочий план розміщення цих базарів пропорційно в кожному з 10 районів.

Щербенко зазначив, що ці базари можуть починати роботу з 10 грудня, однак упевнений, що через теплу погоду вони відкриються пізніше.

Реклама:

Управління рекомендує підприємцям продавати ялинки висотою до 1 метра за вартістю до 15 гривень, а в цілому - орієнтуватися на ціни 2006 року.

Щербенко не зміг спрогнозувати, скільки ялинок буде продано в Києві до Нового року, хоча вважає, що ця кількість буде меншою, ніж 100-120 тис. ялинок, проданих у 2006 році.

Як повідомлялося, співробітники міліції, військовослужбовці й члени громадських організацій мають намір провести рейди з перевіркою ймовірних місць незаконної вирубки ялинок і сосон у лісових масивах, прилеглих до території столиці, і їхнього продажу в Києві.

Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" вирішило встановити цілодобову охорону ялинок і сосон на території міста з 15 грудня до Нового року для запобігання їхньої вирубки.

Також, як пише "Газета по-українськи", ялинки, які ростуть в Києві, бризкатимуть спеціальним хімічним розчином, аби зберегти їх від вирубки. Про це виданню повідомив 4 грудня на засіданні комісії Київради з питань екологічної політики гендиректор КП "Київзеленбуд" Петро Яворовський.

За словами Петра Яворовського, якщо правоохоронці спіймають когось на вирубуванні маленької ялинки, то стягнуть штраф у розмірі майже 3 тис. грн. Якщо вирубуватимуть велике дерево, то порушник заплатить набагато більше - приблизно 10 тис.

Міські ялинки почали обробляти спеціальним хімічним розчином напередодні новорічних і Різдвяних свят 2002-го. Потому в більшості районів "зеленбудівці" прикріплюють до деревця надпис-попередження: "Увага! Ялинку оброблено отрутохімікатами!"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!