Київ вкриє мережа WiFi вже до літа 2008 року

Середа, 5 грудня 2007, 10:44

Телекомунікаційна компанія "Топ Нет" (Київ) має намір запустити в промислову експлуатацію мережу бездротової передачі даних за технологією WiFi на радіочастотах у діапазоні 2,4 ГГц, побудувавши 5 базових станцій у Києві в травні-червні 2008 року.

Про це повідомив менеджер по маркетингу "Топ Нет" Олександр Омельченко.

Таким чином, компанія планує розгорнути корпоративну WiFi-мережу, що на першому етапі покриє 50% центральної й прилеглої до центру території Києва, а також частково лівобережну частину міста.

До того ж, на базі цього покриття будувамуть публічні хот-споти для приватних користувачів, які планують встановлювати в торговельно-розважальних центрах та інших закладах.

Реклама:

Запуск перших публічних хот-спотів заплановано на літо 2008 року.

Хот-спотом є ділянка місцевості (офісне приміщення, кафе, станція метро), де за допомогою портативного пристрою, що працює за бездротовим протоколом радіодоступу Wi-Fi, користувач може одержати доступ до інтернету.

Нагадаємо, у жовтні НКРЗ видала "Топ Нет" ліцензію на користування радіочастотним ресурсом у діапазоні 2,4 Ггц у Києві, дія якої починається у квітні 2008 року.

Раніше "Топ Нет" увів в Ірпені й Броварах (Київська область) у промислову експлуатацію дві базові станції WiFi для надання корпоративним клієнтам послуг передачі даних і доступу до інтернету.

Влітку "Топ Нет" залучив інвестиції "Російських фондів" в обмін на 50%+1 акцію компанії для розвитку мережі й розширення бізнесу "Топ Нет", що дасть змогу більш якісно обслуговувати корпоративний сегмент телекомунікаційного ринку.

"Топ Нен" надає послуги понад 250 корпоративним клієнтам у 20 регіонах.

"Топ Нет" створений у 2000 році, займається побудовою мереж корпоративного зв'язку, в тому числі інтегрованими розподіленими корпоративними мережами, наданням послуг передачі даних, радіодоступу, телефонії, відеоконференцій, інтеграції засобів контролю доступу, охорони й відеоспостереження, а також розміщенням обладнання.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!