Водіям у Києві готують "чорні ящики" і "блокіратори"

Середа, 5 грудня 2007, 13:18 -

У Києві для контролю за автоевакуаторами у машинах встановлюватимуть спеціальні "чорні ящики", які фіксуватимуть кількість навантажень і загальний пробіг.

На автомобілі, котрі не зробили передплату за паркування, "надягатимуть" блокіратори, розповіла газеті "Хрещатик" директор КП "Київтранспарксервіс" Олена Поліщук.

"Незабаром всі евакуатори обладнаємо такими приладами (для контролю роботи комунальників). Завдяки "чорним ящикам" вдасться визначити вагу авто та який час машина перебувала в кузові евакуатора. До того ж електронний спостерігач фіксуватиме час виїзду евакуатора, щоденний кілометраж", - розповіла вона.

"Коштує таке ноу-хау недорого. Ми домовилися з вітчизняним науковим підприємством-виробником про постачання "Київтранспарксервісу" достатньої кількості таких приладів. Це допоможе нам стежити за роботою наших працівників та уникати непорозумінь із водіями-порушниками", - зазначила вона.

Реклама:

Наступним етапом, за словами Поліщук, стане "встановлення у кабінах систем відеоспостереження, а надалі можливе запровадження й супутникового зв’язку".

Крім того, директор "Київтранспарксервісу" повідомила, що КП знову почало використовувати "блокіратори".

"Система штрафів у нас недосконала. Тобто водієві все одно, розрахувався він за паркування чи ні, адже йому за це нічого не буде", - пояснила Поліщук, наголосивши, що "вітчизняними й закордонними правилами передбачено брати передоплату за паркування авто".

"Якщо раніше цей процес не контролювали й паркувальник міг узяти гроші собі, то наразі він повинен видавати водієві квитанцію, яку той зобов’язаний виставити на панелі керування під лобовим склом. Коли ж такого чека немає, служба блокування може заблокувати колеса", - додала вона.

За словами Поліщук, "маємо вже непогані результати, адже з 19 листопада запровадили цю систему в Печерському районі – водії зазвичай платять за паркування".

Що ж до неправильно припаркованих авто, за її словами, "ще потрібно попрацювати в юридичному аспекті". "Наразі ж неправильно припарковані на проїжджій частині машини примусово переміщатимуть на спеціальні майданчики", - сказала Поліщук.

За її словами, працівники КП "Київтранспарксервіс" готові працювати цілодобово, що особливо сприяє розчищенню доріг узимку, і "кілька евакуаторів уже працюють цілодобово для ліквідації наслідків аварій на дорогах та надзвичайних ситуацій".

Також для поліпшення роботи комунальники збираються закупити 8 спецмашин (до Нового року – 5 евакуаторів, ще 3 – у січні) і збільшити кількість штрафмайданчиків.

На запитання, яку суму цього року КП спрямувало до міського бюджету, Поліщук зазначила, що підприємство отримує кошти "винятково за евакуацію авто та паркування, запроваджені наразі у 5 столичних районах", і за серпень-жовтень "Київтранспарксервіс" сплатив до міського бюджету 594,4 тис. грн податків.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: