Яценюк хоче змінити Бюджет-2008

Середа, 5 грудня 2007, 13:46 -

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що наразі неможливо розробити і ухвалити кардинально новий Держбюджет на 2008 рік, і тому необхідно вже в I кварталі 2008 року вносити зміни в наявний Держбюджет.

Про це Яценюк говорив у середу під час наради з представниками асоціацій і органами місцевого самоврядування з нагоди Дня місцевого самоврядування, повідомляє Лігабізнесінформ.

Яценюк підкреслив, що зараз уже настали критичні строки ухвалення Держбюджету на наступний рік. Він наголосив, що фактично закон уже готовий.

"Буде надзвичайно складно кардинально змінити картину цього закону, тому до неухваленого закону вже сьогодні слід готувати фактичні зміни", - заявив Яценюк.

Реклама:

Він підкреслив, що наразі ця робота ускладнюється тим, що Україна стоїть перед новими викликами, зокрема щодо нової ціни на газ.

Новообраний спікер Верховної Ради вважає, що ухвалити Держбюджет необхідно в найкоротший термін – одразу ж після формування уряду.

"При цьому я хотів би, щоб усі поставилися з розумінням, що кардинальної зміни того проекту, який підготований, навряд чи можна досягти. Тому необхідно готуватися на 2008 рік, на I квартал, до ще не ухваленого закону про Держбюджет вносити поправки", - зазначив спікер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: