У світі очікують реваншу долара

Вівторок, 4 грудня 2007, 11:02

Падіння курсу долара цього року може незабаром завершитися, і 2008 рік стане роком реваншу для американської валюти.

Відповідно до консенсус-прогнозу 38 аналітиків, курс долара до євро може вирости наступного року на 7% із рекордного мінімуму в 1,4967 долара за євро, досягнутого 23 листопада.

3 грудня в Лондоні за євро давали 1,4652 долара до 1,4633 долара на вечірніх торгах у п'ятницю в Нью-Йорку. У Росії середньозважений курс долара США за підсумками єдиної торгівельної сесії ММВБ розрахунками "завтра" підвищився порівняно з п'ятницею на 8,21 копійок і становив 24,4771 рубля за долар. Курс євро знизився порівняно з п'ятницею на 12,24 копійок і становив 35,8943 рубля за євро.

Курс долара до євро впав цього року на 9,9%. До цього призвели іпотечні і кредитні кризи в США, а також зниження процентних ставок Федеральною резервною системою з 5,25% до 4,5%. Проте в останні дні курс долара стабілізувався.

Реклама:

Наступного року американська валюта може компенсувати частку втрат, вважають 33 із 38 валютних аналітиків, опитаних Bloomberg. На думку аналітиків, долару допоможе значне скорочення бюджетного дефіциту і дефіциту торгівельного балансу США. Падіння долара зробило американські товари більш конкурентноздатними на світовому ринку і призвело до зростання експорту зі США. Востаннє бюджетний і торговельний дефіцити США скорочувалися разом у 1995 році, і тоді курс долара до корзини валют країн — основних торгівельних партнерів США — зріс на 8%.

Раніше повідомлялося, що національний борг США росте по 1,4 мільярда доларів щодня, або майже по одному мільйону доларів за хвилину.

Вєдомості

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!