"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна почала переговори з ЄС про спільне "небо"

Понеділок, 3 грудня 2007, 16:02 -

Україна почала перший раунд переговорів з Європейським Союзом із приводу підписання договору про спільний авіаційний простір.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства транспорту й зв'язку.

"Сподіваюся, що в результаті переговорів буде підписано договір між Україною і ЄС, що створить правила надійного й рівноправного партнерства", - повідомляє прес-служба, посилаючись на виконуючого обов'язки міністра транспорту й зв'язку Миколу Рудьковського.

Також Рудьковський сподівається, що в договорі буде враховано інтерес України як держави, що виробляє авіаційну техніку.

Реклама:

На думку посла ЄС в Україні Ієна Боуга, основна увага має концентруватися на питаннях безпеки, створенні необхідної інфраструктури й принципах прозорості в управлінні авіаційною галуззю.

Як відомо, Єврокомісія й Державіаадміністрація підписали договір твіннінгу, спрямований на гармонізацію законодавства й забезпечення його виконання в авіаційній сфері в березні.

Проект передбачає впровадження вимог безпеки цивільної авіації в Україні (безпека на рівні літакобудування, обслуговування літаків, безпека перевезень).

Проект спрямований на інтеграцію українського ринку авіаперевезень у європейський і на створення єдиного авіапростору.

Рада Європи надала Єврокомісії мандат на проведення переговорів з Україною про формування єдиного авіаційного простору.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: