Український шоколад почав продаватися в Білорусі

Понеділок, 3 грудня 2007, 19:18

Компанія Kraft Foods Україна почала здійснювати поставки шоколаду за торговельною маркою "Корона" у Білорусь.

Про це журналістам сказав менеджер із розвитку бізнесу компанії Андрій Самойлович.

З його слів, Kraft Foods Україна почала поставляти шоколад під брендом "Корона" на білоруський ринок у листопаді.

Він зазначив, що цей ринок цікавий для компанії, тому що в Білорусі є попит на плитковий шоколад, і доходи населення дають змогу цей попит задовольняти.

Реклама:

Роздрібна ціна шоколаду "Корона" у Білорусі становить близько 1,1 долара/плитку.

Основні конкуренти компанії в Білорусі - два виробники, які є частково державними, і, як зазначив Самойлович, держава лобіює їхні інтереси в галузі.

Це білоруські кондитерські фабрики "Спартак" і "Комунарка".

Крім нового для білоруського ринку шоколадного бренду "Корона" Kraft Foods Україна вже протягом двох років реалізує на цьому ринку шоколад під брендами Milka і Alpen Gold.

За даними рейтингу ТОП-100, складеного "Інвестгазетою", 2006 рік компанія Kraft Foods Україна закінчила із чистим прибутком 109,11 млн гривень, збільшивши чистий дохід на 32,419%, або 211,72 млн гривень, - до 1 324,8 млн гривень порівняно з попереднім роком.

Kraft Foods Україна управляє розвитком бізнесу не тільки на українському ринку, але й на ринках Грузії, Білорусі й Молдови.

Kraft Foods Україна володіє шоколадною фабрикою "Україна" (Тростянець, Сумська область); Вишгородська філія Kraft Foods Україна в Старих Петрівцях Київської області володіє фабрикою з випуску чіпсів, снеків (торговельна марка "Люкс", Estrella, "Черезос") і фабрикою з фасування кави.

Компанія Kraft Foods Україна представлена на українському ринку кави брендами Jacobs, MaxwellHouse, Carte Noir. Kraft Foods Україна - підрозділ компанії Kraft Foods.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!