Тимошенко пообіцяла, що прибере Росукренерго

П'ятниця, 28 грудня 2007, 10:20

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє, що Росукренерго не буде працювати на українському ринку і що на газовому ринку не буде посередників.

Про це вона сказала в ефірі каналу "1+1".

"Я відразу скажу, що моя думка не змінилась: Росукренерго - це найбільша корупційна модель, яку створили за останні 10 років на пострадянському просторі. Це суперметастаза, яку треба видаляти", - сказала вона.

"Вони знали, що коли я прийду, то зроблю багато чого, щоб видалити цю хворобу, і тому за кілька тижнів до голосування за уряд, вони підписали всі угоди через Росукренерго із жахливо завищеними цінами", - відзначила Тимошенко.

Реклама:

За її словами, за 7 днів роботи уряду вона готувала бюджет і не встигла ознайомитися зі справами Нафтогазу й продумати модель, як позбутися Росукренерго, не зруйнувавши систему транзиту російського газу.

"Я зараз обмірковую, як це видалити без болючих наслідків. Ви знаєте, що Росукренерго – це Фірташ, і я йому передала ящик снодійного, бо він уже не спить і спати не буде, бо Росукренерго на українському ринку не буде, разом із дочірніми підприємствами. Україна матиме прямі контракти з Росією", - запевнила прем'єр.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!