"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Товарообіг між Казахстаном і Україною зріс у 36 разів лише за чотири роки

П'ятниця, 28 грудня 2007, 15:14

Товарообіг між республікою Казахстан і Україною за 4 роки виріс приблизно в 36 разів.

Про це журналістам повідомив посол республіки Казахстан в Україні Амангельди Жумабаєв.

За його словами, зовнішньоторговельний обіг між республікою Казахстан і Україною за підсумками 10 міс. цього року, становив 2 млрд 53 млн дол., що є 2,6% від загального обсягу зовнішнього торгового товарообігу Республіки Казахстан. Імпорт товарів із України до Казахстану сягнув 1 млрд 18 млн дол., що на 176% вище, ніж за аналогічний період 2006 р. Експорт із Казахстану до України становив 1 млрд 35 млн дол., що на 175,5% вище, ніж торік.

Частка експорту з Казахстану до України в загальному товарообігу Казахстану сягнула 53%. "Слід врахувати, що економічні відносини з Україною є пріоритетними в зовнішній політиці Казахстану і Україна є одним із виходів на Європейські ринки казахських товарів і послуг", - відзначив дипломат.

Реклама:

"Підбиття підсумків року Казахстану в Україні в 2007 році підтверджує важливість і ефективність двосторонньої співпраці, відкриває нові можливості для подальшого розвитку політичних і ділових зв'язків, поглиблення партнерства, спільної роботи і культурного обміну", - додав посол.

Варто відзначити, що товарообіг між Україною і Казахстаном в 2006 р. становив 2 млрд дол., тобто в порівнянні з 2005 р. він збільшився на 85%. На думку експертів, темпи його зростання дозволяють прогнозувати, що за кілька років Україна стане п'ятим за обсягом зовнішньоекономічним партером Казахстану.

Нагадаємо, на попередній зустрічі з Жумабаєвим розглядалося питання про виконання Плану дій "Україна-Казахстан" на 2007-2008 рр., який був підписаний під час візиту глави казахської держави Нурсултана Назарбаєва до Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!