"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЧАЕС отримала старого нового гендиректора

П'ятниця, 28 грудня 2007, 17:56

Міністерство з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи відновило на посаді генерального директора Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" Ігоря Грамоткіна.

Про це йдеться у "Дніпровському юридичному віснику" повідомили в прес-службі ЧАЕС.

Міністр із надзвичайних ситуацій Володимир Шандра 25 грудня на виконання рішення Славутицького міського суду (Київська область) від 12 листопада підписав наказ про відновлення Грамоткіна.

Цим же наказом МНС звільнило з посади тимчасового виконувача обов’язків гендиректора ЧАЕС Андрія Білика. Як повідомлялося, МНС звільнило Грамоткіна 8 жовтня.

Реклама:

Після цього президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів створити тимчасову комісію з вивчення обставин звільнення Грамоткіна.

Славутицький міський суд (Київська область) 12 листопада своїм рішенням відновив на посаді Грамоткіна, проте МНС під керівництвом Нестора Шуфрича не виконувало рішення суду.

Суд визнав незаконним звільнення Грамоткіна наказом МНС і відновив його з 8 жовтня 2007 року, тобто з моменту звільнення.

23 листопада народний депутат Святослав Олійник (БЮТ) звернувся до Генерального прокурора з вимогою перевірити незаконні дії тодішнього керівництва МНС щодо невиконання рішення суду, а також корупційних схем на ЧАЕС.

У грудні Генеральна прокуратура почала перевірку за обставинами невиконання керівництвом міністерства рішення суду.

Грамоткін обіймає свою посаду з серпня 2005 року.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!