Новий уряд пропонує підвищити акциз на горілку, пиво й цигарки

Четвер, 27 грудня 2007, 13:21

Уряд України пропонує підвищити на 2008 рік ставки акцизного збору на етиловий спирт, горілку і лікеро-горілчані вироби, пиво й цигарки.

Відповідний проект закону Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді.

Відповідно до документа, акциз на етиловий спирт, спиртні напої, отримані шляхом перегонки, лікери й інші напої, які містять спирт, у наступному році становитиме 21,5 грн/літр 100%-го спирту до чинних 19 грн/літр.

Крім того, Кабінет Міністрів пропонує збільшити акциз на пиво з чинних 0,31 до 0,35 грн/літр.

Реклама:

Законопроект також передбачає, що ставка акцизного збору на цигарки у відсотках від обороту з реалізації товару буде становити 12,5% замість наявних 10%.

При цьому ставку з одиниці товару на цигарки з фільтром підвищать із 13 грн/тис. шт. до 14 грн/тис. шт.

У документі зазначається, що акциз на цигарки без фільтра повинен становити не менше 8 грн/тис. шт., із фільтром - 18 грн/тис. шт.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що підвищення ставок акцизного збору на спирт, міцний алкоголь, тютюнові вироби і пиво сприятиме обмеженню споживання цих продуктів, які мають шкідливий вплив на здоров'я людини, унеможливлять мінімізацію сплати податків і дозволять збільшити надходження в бюджет.

Як повідомлялося, уряд Віктора Януковича пропонував аналогічне підвищення акцизу на спирт, міцний алкоголь, цигарки та пиво.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!