Нафтогазу не дозволили постачати газ за нерегульованим тарифом

Четвер, 27 грудня 2007, 15:31

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України відмовила Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" в ліцензії на постачання природного газу за нерегульованим тарифом в обсязі 1,426 млрд куб. м на рік.

Як передає Інтерфакс-Україна, таке рішення комісія ухвалила на засіданні в четвер.

"Нафтогаз України" звернувся в НКРЕ за одержанням такої ліцензії для того, щоб постачати газ своїй дочірній компанії "Газ України" в обсягах, які ця компанія має намір переробляти в теплову енергію за давальницькою схемою, а також реалізовувати через мережу автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС).

НКРЕ відмовила у видачі ліцензії, посилаючись на обмеження, встановлені ліцензійними умовами щодо постачання природного газу за нерегульованим тарифом.

Реклама:

Сумарний обсяг постачання природного газу афілійованими компаніями, відповідно до умов, не може перевищувати 35% загального обсягу його споживання в країні (порядку 68 млрд куб. м у рік), тобто 23,8 млрд куб. м.

Регулятор установив, що афілійовані з "Нафтогазом України" компанії "Укргазенерго", "Укргазвидобування", "Укрнафта" і "Чорноморнафтогаз" за 10 місяців 2007 року поставили споживачам набагато більше, ніж 23,8 млрд куб. м природного газу.

"Нафтогаз України" поєднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни.

Холдинг є монополістом за транзитом і збереженням природного газу в підземних сховищах, а також за транспортуванням нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Ліцензуванню в Україні підлягає лише діяльність з постачання природного газу (продажу кінцевим споживачам), його продаж посередникам (трейдерам) не ліцензується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!