Бюджет-2008 передбачає виділити на аеропорти мільярд гривень

Четвер, 27 грудня 2007, 16:23

Проектом Державного бюджету на 2008 рік передбачається спрямувати понад 1 млрд гривень на будівництво і реконструкцію аеропортів.

Згідно із законопроектом "Про державний бюджет України й унесення змін до деяких законодавчих актів України", на будівництво, реконструкцію і ремонт аеропортів державної та комунальної власності передбачено виділити наступного року 1 млрд 008 млн 430 тис. гривень.

У той же час, у 2008 році за рахунок усіх джерел доходів бюджету на розвиток автомобільних доріг планується направити 10,7 млрд гривень.

Це на 3,6 млрд гривень, або 50,7%, перевищує рівень відповідних видатків поточного року (у Держбюджеті-2007 на розвиток мережі й утримання доріг було передбачено 5,9 млрд гривень. Окрім того, планувалося взяти 4,7 млрд гривень кредитних коштів під держгарантії для розвитку основних магістральних доріг – ред.).

Реклама:

Із цією метою передбачається залучити 0,8 млрд гривень кредитних ресурсів (під держгарантії).

Зокрема, 500 млн гривень передбачається виділити з бюджету на дороги комунальної власності. Також пропонується направити 350 млн гривень субвенції з Держбюджету до бюджету Запоріжжя на будівництво автотранспортної магістралі через Дніпро і 60,34 млн гривень субвенції бюджету Севастополя на розвиток транспортної системи міста.

Раніше повідомлялося, що Державна служба автомобільних доріг (Укравтодор) залучить 465 млн доларів кредиту під державні гарантії у компанії Morgan Stanley International ltd для будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг загального користування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!