У 2007 році Україна отримає рекордну кількість інвестицій - експерти

Середа, 26 грудня 2007, 10:20

Аналітики Укрсоцбанку вважають, що за підсумками нинішнього року в України є шанс одержати історично максимальний обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ).

Мало того, за їхніми словами, в 2007 році ПІІ можуть перевищити показник 2005 року, коли продали Криворіжсталь, навіть незважаючи на практично повну зупинку приватизації, повідомляє прес-служба банку.

"Темпи росту портфельних інвестицій у третьому кварталі скоротилися в результаті кредитної кризи на світових фінансових ринках, - відзначають аналітики Укрсоцбанку, - Однак у четвертому кварталі 2007 року, за нашими очікуваннями, ситуація трохи поліпшиться".

Протягом трьох кварталів поточного року сума прямих іноземних інвестицій в Україну виросла до $7 137 млн, що на 5% більше попередніх даних.

Реклама:

"Перегляд "у плюс" торкнувся даних за перший і другий квартал нинішнього року відповідно на 1,7% і 5%, тоді як у третьому кварталі приплив ПІІ ревізований вниз на 1,5%", - констатують аналітики банку.

Загальна сума іноземних інвестицій в економіку України в січні-вересні досягла відмітки в $28 млрд 823 млн, або 21,8% ВВП країни.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!