Нафтогаз збирається домовитися про газ в обхід РосУкрЕнерго

Середа, 26 грудня 2007, 11:13

Глава Нафтогазу Олег Дубина має намір домовитися про прямі поставки узбецького газу в Україну.

Про це пише видання "Комерсант-Україна".

"Планується, що до кінця року спільна делегація міністерства й Нафтогазу відвідає Ташкент і проведе переговори про прямі поставки 7 млрд кубометрів газу. У такий спосіб буде створена конкуренція паливу, що поставляється РосУкрЕнерго",- пояснив високопоставлений чиновник у Мінпаливенерго.

За даними НАК "Нафтогаз України", в 2003-2004 роках компанія Eastern Dіstrіbutіon Holdіng (акціонер Алчевського меткомбінату, що входить в ІСД) продала на внутрішньому ринку 4,6 млрд кубометрів узбецького природного газу.

Реклама:

Зараз РосУкрЕнерго постачає в Україну 55 млрд кубометрів газу з Туркменістану, Узбекистану й Казахстану. Газ для РосУкрЕнерго у цих країнах купує ВАТ "Газпром". У грудні монополія змогла законтрактувати весь газ, що добувається Туркменією й Казахстаном, але з Узбекистаном угода дотепер не підписана: у Газпромі хочуть зберегти ціну на нинішньому рівні - $100 за тисячу кубометрів, а Узбекнафтогаз наполягає на $180 за тисячу кубометрів. Учора в Газпромі й РосУкрЕнерго плани Дубини коментувати відмовилися.

Нагадаємо, міністр економіки Богдан Данилишин заявив, що в Україні ціна на газ для населення в 2008 році не зміниться.

Раніше Кабінет Міністрів збільшив ціну на природний газ для промислових споживачів, бюджетних організацій на 29,82%, або на 214,7 гривень, - до 934,7 гривні за тис. кубометрів із 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!