Янукович пропонує Тимошенко разом вирішувати питання про реприватизацію

Середа, 26 грудня 2007, 11:54

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович запропонував прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко спільно розглядати можливість повторної приватизації підприємств.

Лідер ПР запропонував створити спільну групу з представників Кабінету Міністрів і ПР для обговорення доцільності такої повторної приватизації підприємств.

При цьому він підкреслив, що будь-яка постановка питання про реприватизацію негативно позначається на інвестиційному іміджі України.

На питання Тимошенко, чи може Янукович надати їй інформацію про приклади перерозподілу власності, Янукович назвав ситуацію з компанією Дніпроенерго.

Реклама:

Янукович вважає, що приватизація цього підприємства пройшла в рамках закону і поліпшила фінансовий стан підприємства та соціальне становище працівників.

Він також зазначив, що вважає негативним досвід реприватизації Криворіжсталі.

У свою чергу Тимошенко висловила зворотну думку щодо Криворіжсталі, назвавши повторну приватизацію цього підприємства показовим прикладом прозорості приватизації.

Прем’єр також наголосила, що володіє ситуацією з Дніпроенерго й не згодна з думкою Януковича в цьому аспекті.

Тимошенко підкреслила, що зараз ситуацію в Дніпроенерго розглядають суди, й уряд не має права і не наміру втручатися в роботу судових органів.

Вона виразила готовність після рішення суду обговорити з ПР подальшу долю цього підприємства.

Раніше Янукович застеріг Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко від кроків із реприватизації, які відлякують інвесторів.

Він сказав, що реприватизація Криворіжсталі (Гірничо-металургійний комбінат "Арселор Міттал Кривий Ріг") негативно позначилася на інвестиційному іміджі України, а за гроші від неї люди не відчули поліпшеня життя.

Янукович вважає приватизацію Луганськтепловозу та Дніпроенерго, яка проводилася за його прем’єрствування, відповідною українському законодавству.

Він виключає реприватизацію цих об’єктів через незаконну приватизацію.

Раніше голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк виразив упевненість, що в Україні не буде реприватизації.

19 грудня Тимошенко заявила про необхідність проведення антикорупційного аудиту всіх напрямів діяльності попереднього уряду.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!