Тимошенко компенсує Ощадбанку витрати на реєстр вкладників СРСР

Вівторок, 25 грудня 2007, 16:32

Кабінет Міністрів має намір компенсувати Державному ощадному банку витрати на створення реєстру вкладників колишнього Ощадбанку СРСР, заявив голова правління Ощадбанку Анатолій Гулей.

"Ми домовилися, що уряд компенсуватиме (витрати Ощадбанку) за фактичними витратами, щоб не погіршувати фінансові показники Ощадбанку. Ми акумулюватимемо ці витрати, віддаватимемо в Міністерство фінансів, і вони нам відшкодовуватимуть", - сказав Гулей.

Для цього процесу виділять кошти, а також залучать додаткових працівників для адміністрування інвентаризації. Крім того, час на інвентаризацію залежатиме тільки від активності вкладників, і які-небудь жорсткі часові рамки не встановлюються.

Кошти, необхідні для інвентаризації знецінених внесків, Гулей оцінює в 310 млн гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, Ощадбанк вирішив створити реєстр вкладників колишнього Ощадбанку СРСР. Уряд почав виплачувати компенсації вкладникам із 1997 року.

БЮТ у процесі передвиборної кампанії пообіцяв протягом двох років повністю виплатити заощадження. На початку грудня Тимошенко заявила, що піде з посади голови уряду, якщо за два роки їй не вдасться повернути громадянам їхні гроші.

Водночас колишній міністр економіки Анатолій Кінах вважає за популістську заяву прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про виплату громадянам внесків Ощадбанку СРСР.

Загальний обсяг зобов'язань за такими внесками оцінюється в понад 120 млрд гривень.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!